Geen BBQ zonder bijgerechten. Van brood en salades tot verspakketten ... Zet je tafel lekker vol!

Lekker bij de BBQ: de meest verrassende verspakketten. Zoals flatbreadpizza, parelcouscous met aubergine en granaatappelpitjes, Argentijnse chimichurri of maaltijdsalade met orzo en basilicumdressing!

Minder verspillen

In onze verspakketten zitten precies de juiste hoeveelheden. Dit voorkomt dat je eten weg moet gooien en het is ook makkelijk, want je hebt meteen (bijna) alles bij elkaar.

saladetips

Aan salades is eigenlijk alles fijn. Ze bevatten lekker veel groenten, zien er prachtig uit en zijn ook nog eens makkelijk. Een paar tips.
  • Zorg voor verschillende kleuren en structuren in je salade.
  • Gekookte groenten door je salade? Kook die zo kort mogelijk en spoel ze onder koud stromend water. Dan blijven ze knapperig en kleurig.
  • Serveer de dressing apart. Zo kan iedereen deze naar smaak over de salade sprenkelen en blijft het groen knapperig tot het moment van opscheppen.

Anders-dan-anders stokbrood

Onweerstaanbaar: gevuld stokbrood

Is stokbrood met kruidenboter jouw favoriet? Snijd het brood dan in en besmeer de inkepingen met je favoriete kruidenboter. Twee lekkere kruidenbotervariaties: citroen met oregano of gerookte-paprikapoeder met chilivlokken, za’atar of miso. Liever stokbrood met brie? Snijd brie in dunne plakjes, steek die tussen de inkepingen, bedruppel met wat honing en bestrooi met tijm. Pak het stokbrood in met aluminiumfolie en leg het even op de BBQ.

SAUZEN en Dips

De BBQ is niet compleet zonder de lekkerste sauzen en dips. Van rokerige Amerikaanse BBQ-saus tot zelfgemaakte cocktailsaus: zorg ervoor dat er voor iedereen wat tussen zit.

Lekkere dips om je brood en groenten in te dippen zijn onmisbaar. Die kun je natuurlijk zelf maken, maar heb je weinig tijd, denk dan aan kant-en-klare dips: van tzatziki, aioli en hummus tot tapenade of pesto.

makkelijk voor erbij

Kies BBQ-bijgerechten die niet te ingewikkeld, snel klaar en goed voor te bereiden zijn. Zo voorkom je dat je zelf de hele avond staat te snijden in de keuken. Dus maak je salades, marinades, sauzen en toppings zoveel mogelijk eerder op de dag en bewaar ze in de koelkast tot de BBQ aan gaat.

Hasselback aardappelspies van de BBQ

Hasselback aardappelen BBQ-style: snijd ze in, vul ze met knoflook, prik ze op een stokje en grillen maar!

Meloensalade met rauwe ham, munt en geroosterd brood

Deze meloensalade is helemaal zomer-proof!

Smokey asperge-tomaatsalade met feta

Salade met gegrilde groene asperges van de BBQ, al in 15 minuten klaar!

aardappelgratin van de BBQ

De aardappelgratins, met Emmentaler kaas en room, zijn makkelijk te bereiden: gewoon in een grillschaal op de BBQ. Ongelofelijk makkelijk en lekker!

Rood & soepel. Evenwichtig en sappig, met tonen van rood fruit. Exclusief bij Albert Heijn. Vegan.

pizza-Tools

Met het juiste gereedschap maak je de lekkerste pizza's op de BBQ.